Aromatherapie

Bij deze therapievorm maakt Tessa gebruik van essentiële plantextracten.

De geur van de etherische oliën dringt binnen twintig tellen door tot ons limbisch systeem. Dit systeem in de grote hersenen is de zetel van ons gevoel. Het is bepalend voor ons herinneringsvermogen en gevoelens van motivatie en genot. Het limbisch systeem bevat ons emotionele geheugen en is evolutionair gezien een van de oudste hersenonderdelen.

De essentiële oliën hebben via opname door de huid – of zelfs orale inname – een heilzame, ontsmettende werking op het lichamelijke vlak.

Dieren zijn het zintuiglijke instinct voor wat goed voor hen is nooit kwijtgeraakt – zij voelen intuïtief aan welke planten zij wanneer nodig hebben bij welke lichamelijke (ziekte)verschijnselen. Het lijkt de verdienste van de Chinezen dat de heilzame levenskracht (de Chi; in India de Prana genoemd) van planten teruggebracht is in het arsenaal van menselijke behandelmethoden. Aromatherapie wint nog steeds aan kracht in de alternatieve geneeskunde.

Tessa zet deze therapie in voor behandeling van pijn en gevoelens van stress, maar ook voor verbetering van je cognitieve werking.